2010. július 1., csütörtök

Zalakaros utazás...

Zalakaros az egyik legismertebb üdülőhely az országban. Zalakaros múltja több száz évig nyúlik vissza. A Zalakaros területén található gyógyfürdő nemzetközileg is ismert. Zalakaros nagyon kedvelt üdülőhely Magyarországon. Évente több 1000 magyar dönt amellett, hogy Zalakaroson tölti el a nyaralást. Zalakaros Magyarország Dél-nyugati részén fekszik. A Balatontól mindössze 20 km-re található. Nagykanizsától kb. 18 km-re helyezkedik el Zalakaros. Zalakaros fantasztikus természeti környezetben található. Zalakaros több, mint 800 éves múlttal rendelkezik. Zalakaros azonban nemzetközileg ismertebb településsé csak 1962-ben vált, amikor a termálvizet feltárták a településen. A szénhidrogén kutatófúrás során lelt 96-97° C-os termálvíz nátrium-kloridos és hidrogén-karbonátos víz, amely remekül alkalmas mozgásszervi panaszok és egyéb betegségek kezelésére.

Zalakaros gyógyfürdője nagyon ismert és kedvelt. 1990-ben kezdődtek meg a modernizálási folyamatok a termálfürdő terén. Zalakaros élményparkja sok pompás medencével rendelkezik, amelyek a természetes környezetben helyezkednek el. Az egész csúszdapark teljesen letisztult és modernizált. Nagyon sok féle csúszda és medence található Zalakaroson. Van úszómedence, hullámfürdő, kismedence a gyerekek részére, jacuzzi, termálvíz és még sok egyéb remek medence. Magyarországon Zalakaroson adták át elsőként az első fedett wellness élményfürdőt. Zalakaros tehát sok wellness szolgáltatással is rendelkezik, amelyet mindenképp érdemes igénybe vennünk. A Zalakaros területén található gyógy centrum és élményfürdő valamint termálstrand a családok minden egyes tagjának kíváló szolgáltatást és szórakozási lehetőséget nyújt. Zalakaros sok szálláslehetőséggel rendelkezik. Zalakaros városában a hotel, a kemping, a panzió és az apartmanokig mindenféle szállás megtalálható. Zalakaros gasztronómiai szempontból is nagyon fejlett. Remek éttermek találhatók Zalakaros egész területén. Zalakaros mindezeken túl sok szép műemlékkel is rendelkezik.

A Zalakaros területén található gyógyfürdő nemzetközileg is elismert és híres. Főként az idősebb emberek veszik igénybe az itt található gyógyászati szolgáltatásokat. Zalakaroson található gyógyvíz radioaktiv elemekben nagyon szegény, viszont az ásványi anyagokban rendkívül gazdag. Zalakaros élményparkja vagy csúszdaparkja évről évre fejlődik és bővül. A fejlesztésre a turizmusból bejövő pénzeket használják fel. A fürdő egyébként nem csak nyáron működik, hanem előszezonban is. Ekkor a benti fürdőrész és termálfürdők vehetők igénybe természetesen. Zalakaros tehát egy pompás hely a pihenésre és üdülésre, amelyet semmi képen se hagyjunk ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése