2010. július 1., csütörtök

Infraszaunák...

Az infraszauna elektromos vagy fa kályha helyett az infrasugarak segítségével melegíti fel a szauna "dobozt". Az infrasugár egyébként a fény azon tartományába esik, amely láthatatlan. Az infraszauna kicsivel alacsonyabb hőmérsékleten működik, ezáltal több ideig is bent tudunk tartózkodni.

Miért jó az infraszauna? A szauna évezredes múltra tekint vissza. Az infraszauna a legtöbb wellness hotel és wellness szolgáltatás alapvető szolgltatásai közé tartozik manapság. Az infraszauna célja elsősorban a mosakodás, majd a későbbi éves folytán a szórakozás és az egészséges életmód javításának formájává vált. A szaunáknak több féle típusa is van. Pl.: gőzszauna, kazánnal működő szauna, az infraszauna stb..Sokak szerint a legegészségesebb és a legmodernebb változata a szaunák közül a gőz és maga az infraszauna. Egészségügyi szempontból több előnyös hatással is rendelkezik az infraszauna.

1, A vérkeringést felgyorsítja és ezáltal a szívünket is edzésben tartja, ezáltal javítja a vérkeringésünket. Azoknak, akik valamiféle szívbetegségük vagy vérkeringési panaszaik vannak, (magas, alacsony vérnyomás, enyhe billentyűzavarok), azonban a túlzott igénybevételtől tartózkodnia ajánlatos.

2, Ezenkívül, az infraszauna az immunrendszerünket is erősítheti. Maga a szaunázás ideje alatt az immunrendszer nagy terhelésnek van kitéve, éppen ezért a megbetegedés esélyi is nagyobb lehet. Ezért szaunázás után, pár órával ha pl.az időjárás hűvös odakint, akkor hanyagoljuk.

3, Az infraszauna hőmérséklete jól szabályozható. Egész magas akár 48-60fok is elérhető vele maximálisan, amely még nem veszélyes a szervezetre,az előírt időkereten belül, hanem egészséges is, ugyanis az infraszauna belsejében eltöltött magas hő révén erős izzadásnak indul a szervezetünk, amely által természetes ódon távoznak testünkből a különféle méreganyagok. Ez által a közérzetünk is jobbá válhat, és a hangulatunk is felfokozódhat.

4, Az infraszauna a bőrre is remek hatással van, és ezentúl az izomláz enyhítésében is fontos szerepet játszik, éppen ezért több élsportoló is előszeretetten használja az infraszaunát.

5, Sokan azt teszik miután az infraszauna ajtaján kilépnek, hogy vesznek egy hidegebb vizes fürdőt, zuhanyt. Ezáltal összehúzódnak az érfalak, míg a szaunában kitágultak. Ez a gyors érfalakban létrejött fizikai változás segíti azok rugalmasságának megtartását is.

6, 20-30 perces használata által akár 700-900 kalória veszteséget is elkönyvelhetünk. A normál szaunához képest az infraszauna használata az alakot jobban formálja, valamint ezentúl az izomzat lazításában is hatékonyabb.

Az infraszauna tehát természetesen gyógyszer nagymértékben, kismértékben pedig orvosság, a szakértők szerint. Sok olyan ország van, köztük Finnország is, ahol az orvosok receptre előírhatják a szaunázást is. Az infraszauna ezentúl az agyara is jó hatással van, ugyanis serkenti annak működését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése