2010. július 1., csütörtök

Jordánia utazás...

Egy Jordánia utazás biztosan sok utazó fejében megfordul. Ez nem is véletlen. Egy Jordánia utazás során találkozhatunk Jordánia metropolisz művészien gyönyörű látnivalóival és városával. Jordánia hét dombon terül el. Egy Jordánia utazás során olyan hagyományokkal találkozhatunk, melyet megőriztek a városóriás lakói. A Jordánia utazást válsztók figyelmébe ajánlanám Agaba-t, mely ma a legnagyobb üdülőparadicsom Jordániában. A település rég múltra nyúl vissza, már kr.e. 4000ben is lakott település volt a hely. Egy Jordánia utazás sok mindennel kecsegteti a turistákat. Ilyen például a tengerpart, mely 25 km szélesen szeli a jordán öblöket. Jordánia egyetlen kikötővárosa Agaba és ezért is ajánlom a figyelembe ezt a helyet, ha egy Jordánia utazásra indulnánk. Itt rengeteg szállodával és stranddal találkozhatunk, melyek rengetek szórakozási lehetőséget nyújtanak számunkra a búvárkodástól egészen a hajókázásig.

Egy Jordániában csak Jordánia utazás alatt nem árt tájékozódni, hogy hol szabad fürdeni ugyanis Jordániában csak a kijelölt helyeken megengedett a strandolás, tehát ezt tartsuk tiszteletben. A Jordánia utazás alatt sok meglepő dologgal találkozhat az ember. Például az arab nők ruhában fürdenek, mivel ők takarják magukat a nap elől az európai strandolókkal szemben. Ennek vallási okai vannak természetesen. Agabában folyamatos építkezések és fejlesztések folynak így nem véletlen ,hogy ide kell jönni a Jordánia utazás során.

Az építkezések alatt szállodákat, hoteleket és szórakoztató központokat értek elsősorban. Ha utazni készülünk és a Jordánia utazás mellettt döntünk akkor a látnivalók közül kiemelném Aquarim-ot , mely a 100 méterre a kereskedelmi kikötőtől található. Ez a Tengeri Tudományok központja. Ez a gyűjtemény a Vörös-tenger élővilágát mutatja be elsősorban. Ha az Agabai-öbölben tartózkodunk a Jordánia utazás alatt ,akkor számos természeti szépséggel és gazdagsággal találkozhatunk. Több, mint 110 puha és 120 kemény korall és itt és mintegy 1000 különböző halfajta is. A Jordánia utazás alatt ne felejtsük el meglátogatni a Nébó hegyet sem. A hegy 800 méterrel magasodik a tengerszint fölé és arról híres, hogy erről a hegyről mutatta meg Isten Mózesnek az Ígéret földjét az Ószövetség szerint. A hegyről és a júdeai hegyekről tiszta időben egészen a Vörös-tengerig elláthatunk. Ez az egyik legszebb látvány amivel egy Jordánia utazás alatt találkozhat valaki.

A Jordánia utazás alatt érdemes megtekinteni Madaba városát is, mely a bizánci mozaik miatt olyan híres.
A városnak a mozaikok mellett a szőnyegkészítő szakértelme is igen magas fokú. Egy Jordánia utazás alatt szinte senki sem tér vissza egy nemes portéka megvásárlása nélkül, ha betéved ebbe a városkába. Tehát összefoglalva egy Jordánia utazás számosnál több élménnyel és látnivalóval kecsegtet. Fürdés, városnézés, hegymászás, strandolás és vásárlás. Minden megtalálható ebben a városóriásban amire egy turista vágyik, így semmiképpen ne feledkezzünk meg egy Jordánia utazás után nézni, ha éppen üdülni vagy kirándulni támadna kedvünk. Köszönöm, hogy elolvastad a cikkemet és ajánld ismerőseidnek barátaidnak is, hogy részesei lehessenek egy felejthetetlen Jordánia utazásnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése