2010. július 1., csütörtök

Síutak Európa szerte...

Napjainkban az utazási irodák egyre több és jobb síutak indításával kecsegtetik a síelni vágyókat. A síutak sok-sok klassz élménnyel gazdagíthatják a résztvevőket. A szervezett síutak sok esetben jobbak, mint azok, amelyekre saját szervezéssel vállalkozunk. Természetesen a saját szervezésű síut is lehet jó, de az utazási irodák által biztosított síutak sok esetben előnyösebbek. Nem is gondolná az ember, hogy a síutak során mennyi minden szórakozási lehetőség nyílik az ember előtt. A síutak a fő eseményen a síelésen kívül sok egyéb remek szolgáltatással és szórakozási lehetőségekkel van egybekötve. A síutak során a sífelszerelés bérelhető. A sífelszerelés része nem mást, mint a síléc, a síszemüveg, a síbotok, a síkabát, a síkesztyű és a bukósisak. Ezek mindegyike elérhető tehát a sípálya melletti kölcsönzőkben és sí üzletekben. A bérelt sífelszerelés sokkal olcsóbb, mint ha teljesen új felszerelést kéne vásárolnunk. Ha a sí utakon nem gyakran veszünk részt, akkor nem érdemes komplett felszerelést vásárolnunk több 100 000ft-ért.

A síutak során, amelyek általában 3-14naposak szoktak lenni, remek sífelszerelések bérelhetők viszonylag alacsony áron, a legkülönfélébb méretben, színben, és márkában. A síutak során a szállás kiválasztása is fontos dolog. A síutak szervezésével foglalkozó utazási irodák ezen a téren nagyon jól informáltak. A síutak alatt tehát remek szállodákban és panziókban tölthetjük el a pihenőnket. A szállás a síutak alatt lehet a 2től az 5csillagos hotelig bármilyen. A síutak szervezői sok remek szállást ismernek. A pénztárcánktól függ csak, hogy milyen szállást választunk a síutak során. A szállás lehet gőzfürdővel, bioszaunával és élményfürdőkkel ellátott is. Mindez tiszta magaslati levegővel és remek alpesi panorámával egybekötve. A síutak alatt sokan szeretik a sí élményeket kényeztetéssel és ellazulással egybekötni. Erre az ilyen hotelek remek alkalmat adnak a síutak ideje alatt.

A síutak folytán ügyeljünk, arra, hogy olyan rendelkezzünk tapasztalt idegenvezetővel, aki segíteni tud nekünk a sípálya bemutatásával, és tud bár hasznos tippet és segítséget nyújtani a síelés folytán. Ha kezdők vagyunk persze ez akkor szükséges. Ha kellően tapasztaltak vagyunk, akkor neki vághatunk egy nehezebb sípályának is, azonban sose vállaljunk be olyat, amiben nem vagyunk biztosak, hogy teljesíteni tudjuk. A síelés remek szórakozási forma, ám de ha nem vigyázunk kellő képen, könnyen meg is sérülhetünk, amely tönkrevághatja az egész síutat, mind magunk, mind pedig barátaink számára is. A síutak helye leggyakrabban Ausztriában és Svájcban van. A magyarok közül a legtöbben Ausztriát választják a síutak helyéül. A síutak ideje alatt a hegy lábánál lévő kis üdülőfaluk adnak otthont a szállóközpontoknak. Az emberek nagyon kedves természetűek és segítőkészek itt.

A síutak előtt, mindig ügyeljünk arra, hogy minden fontos dolgot vigyünk magunkkal. Persze ez nem azt jelenti, hogy több 'tonna' bőrönddel kellene nekilátnunk a síutanak. A síutak előtt azonban mindenképpen kössünk biztosítást. Ha síutak során véletlen a síelés közben baleset érne minket, akkor a sérülés ellátása a biztosítás hiányában nagyon sokba kerülhet. Az síutak szervezői, az utazási irodák, egyébként elmondanak minden fontos dolgot, hogy mit ajánlatos magunkkal vinni és miket kell elintézni. A síutak tehát remek szórakozási lehetőséget adnak. A síutak többsége elérhető, és viszonylag alacsony áron van. A síutak többsége wellness szolgáltatással van kombinálva, amely tökéletes szórakozást és pihenést nyújt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése