2010. július 1., csütörtök

Horvátország utazás...

Üdvözlöm a horvátországi nyaralás című honlapon! Itt minden fontos információt megtudhat a horvátországi nyaralással kapcsolatban. Azoknak szeretnék pár hasznos tanácsot adni itt, akik játszadoznak a horvátországi nyaralás gondolatával a közeljövőben. A horvátországi nyaralás gyönyörű, látnivalókban és természeti kincsekben gazdag, ugyanis Horvátország, Európa egyik legszebb tengerpartjával rendelkező országok egyike. A horvátországi nyaralás alatt sok pompás várost látogathatunk, valamint sok varázslatos szigetet csodálhatunk meg. A horvátországi nyaralás alatt a legtöbben Trogir, Zagrab, Primosten, Porec, Opatija, Split. Zadar, valamint Sibenik városát kedvelik a legjobban. A horvátországi nyaralás folyamán akár 1-2 hét alatt is bejárhatjuk, és felfedezhetjük ezen városok szépségeit és látnivalóit, ugyanis viszonylag közel található mindegyik egymáshoz. A fiatalok és a szórakozni vágyók részére nagyon élvezetes lesz a horvátországi nyaralás, mert Horvátországban sok remek disco, szórakozóhely éjszakai bár, kocsma, vendéglő, és étterem található, amelyek mindegyikében kivétel nélkül minden este felhőtlen a hangulat. A horvátországi ételek, borok s rövid italok rendkívül különlegesek és finomak. A horvátországi nyaralás folytán sok remek horvátországi étterem várja a tengerpart mellett az ínyenceket. Ezeknek mindegyikében kellemes a hangulat, a hangulatos horvát zene miatt, és a legtöbbjük nagyon komfortos és esztétikus is. Sok remek, estét tölthetünk az éttermekben a társasággal egy jó pohár bor mellett.

Aki a barát vagy barátnőjével menne annak külön ajánlom figyelmébe a tengerparton található kis éttermeket, amelyek remek helyszínt adnak a romantikázásra. A tengeri herkentyűk rajongóinak is nyílik a horvátországi nyaralás folytán sok ízletes étket elfogyasztania. A horvátországi nyaralás ideje alatt a búvárkodás szerelmesei sok jó lehetőséget találhatnak. A piacra is érdemes a horvátországi nyaralás ideje alatt kilátogatni, ha valamit be akarunk szerezni, ugyanis ott minden megtalálható, ami kell. Nagyon sok ott az ízletes és friss gyümölcs és zöldség főként. Sok remek búvárkodási helyet találhatunk, akár profi vezetőkkel is, így az Adriai-tenger káprázatos vízi világát is felfedezhetjük. Hozzátenném, hogy én már 5 vettem részt családommal és barátaimmal horvátországi nyaraláson, szóval szeretnék megemlíteni részben majd pár személyes élményt is:). A horvátországi nyaralás kezdetének egyik fontos mozzanata az, hogy vajon milyen szállást válasszunk. El kell döntenünk, hogy esetleg az utazási irodákra hárítjuk a horvátországi nyaralás alatti szálláshelyünk kiválasztását, vagy esetleg magunk válasszuk ki ízlés szerint magunknak a megfelelő szálláshelyet Horvátországban. A legtöbb utazási iroda sok horvátországi nyaralást indít. Az utóbbi évtizedben a horvátországi nyaralás nagyon népszerűvé vált a turisták részéről. Ez annak is köszönhető, hogy egyre több autópálya épült szerte az országban, amely megkönnyíti a közlekedést és gyorsabbá is teszi azt. Ezentúl, pedig egyre több horvátországi hotel, szálloda, és apartman épült a nyaralni vágyók részére.

Horvátország fő bevételi forrása a halászat és a turizmus ez révén. A horvátországi nyaralás én úgy gondolom, hogy kissé olcsóbb lehet, ha nem egy iroda által közvetített útra megyünk, de vigyázzunk arra is ha pl. magunk válasszuk ki a szállást, hogy a horvátországi nyaralás előtt idejében nézzünk utána az apartmanok, és különféle szolgáltatást biztosító pompás hoteloknak. Egyébként a horvátországi nyaralás során nem kell tartani a nagy zsúfoltságtól sem. Szinte mindig van szabad hely, vagy üres apartman valamelyik városban vagy községben. Ez nem azt jelenti persze, hogy Horvátországban kevés a turista, hanem azt hogy, szerencsére jó és bő a választék a szállóhelyekből. Mi egyébként Vinisce-ben szálltunk meg, amely egy kis falu egy csodás öbölben nem messze a főbb horvátországi városoktól. A horvátországi nyaralás alatt itt remekül éreztük magunkat. Azt, hogy a horvátországi nyaralás ide alatt ki melyiket részesíti előnyben, az apartman vagy a hotelt, azt pedig mindenki maga dönti el természetesen. A horvátországi nyaralás útiköltsége összességében általában nem túl magas. A benzinárak egyébként valamivel magasabbak Horvátországban, de ez a kis különbség nem veszélyeztetheti nagyon a pénztárcánkat. Az új autópályák révén azon a horvátországi nyaralás előtt mindenképp számoljunk az autópályadíjjal, ugyanis azon szakaszok száma ahol az út ingyenes teljesen, nem sok. Ha apartmanba megyünk, akkor úgy gondolom, hogy nem érdemes mindent megvenni előre itthon majd azt elcipelni a horvátországi nyaralásba, ugyanis minden megkapható ott is hasonló áron, így jóval több helyünk is marad az autóban az egyéb holmiknak. A pénzváltást a horvátországi nyaralás előtt nehogy elfelejtsük, ezt egyébként nyugodtan megtehetjük már itthon, így nem kell ottkint ezzel még külön foglalkozni.

A pénznem egyébként a horvátoknál nem más mit a kuna. A legjobban egyébként én szerintem az OTP-ben váltják át a horvátországi nyaralásra tervezett összeget. Aki teheti semmiképpen se hagyja ki a horvátországi nyaralás alatt a hajókázást a tengeren. Sok remek kis hajóutat indítanak szerte az országban, amelyek során sok élménnyel gazdagodhatunk szintén. A tenger mélykék és kristálytiszta. A hőmérséklete kb. 24-28fök körül mozog, bár ezt reggel és estefele befolyásolhatják az áramlatok kissé. Az éghajlat is pompás egy horvátországi nyaralás ideje alatt. A nap főként augusztusban szinte kivétel nélkül mindennap szikrázóan süt, a levegő hőmérséklete pedig 27-33 fok körül mozog. Érdemes ezért olyan szállóba menni szerintem ahol légkondicionáló is van, de egyébként e nélkül is ki lehet bírni bőven a horvátországi nyaralást. Ha pedig, felakarunk frissülni vagy picit le akarunk hűlni akkor erre kiváló alkalom egy jó kis úszás az adriai-tengerben. A horvátországi nyaralás tehát fantasztikus, aki tehát teheti, semmiképpen se hagyja ki eme gyönyörű ország és partszakasz felfedezését,én nem csalódtam benne eddig egy alkalommal sem:).

Horvátország és a horvát tengerpart szépsége káprázatos. Horvátország nagyon kedvelt üdülőhellyé vált az utóbbi időkben. Évről-évre több és több magyar dönt, hogy Horvátországban tölti el az üdülését. A horvátországi utazások mindig felejthetetlen élmény nyújtanak. Horvátország a természeti kincsekben rendkívül gazdag ország. Az Adriai-tenger káprázatos szépsége minden egyes idelátogató turistát lenyűgőz. A legtöbbek szerint Horvátország rendelkezik a legszebb tengerpartszakaszokkal egész Európában. A kristály tiszta tengervíz, a sziklás partok, és szikrázó napsütés együttes látványa csodálatos és felejthetetlen dolog. Sok nagyon kedvelt üdülőhely van nagyon kedvelt üdülőhely található Horvátország területén. Horvátország szigetvilága nagyon gazdag. Több ezer kis sziget található a tengerén. Ezek nagy része többnyire lakatlan. Ezen szigetek csodás látványt és hangulatot sugároznak az idelátogatók részére. A legtöbb turista Horvátország csodás tengere révén látogat ide. Az időjárás nyáron 30-35 fok körül mozog az országban. A tengervíz hőmérséklete nagyon kellemes, 23-28 fok körüli, a víz pedig kristálytiszta. Horvátország a búvárok és halászok körében is nagyon kedvelt hely. Manapság rengeteg utazási iroda indít szervezett utakat Horvátország területére. Ezeket sok esetben érdemes kihasználni, hiszen remekül meg vannak szervezve, és viszonylag olcsók is. Az utazási iroda intéz el szinte minden ügyet, programszervezés, szállás, utazás, idegenvezető stb..

Mint említettem Horvátország sok-sok remek várossal bír. Porec pl. egy nagyon kedvelt üdülőhely. Ha itt járunk akkor semmiképpen se hagyjuk ki az Eufráziusz bazilikát, mivel ez egy csodálatos látnivaló és műemlék, amely a 6.sz.-ban épült. Ezen kívül a legkedveltebb városok a nyaralás alatt Trogir, Split, Zadar, Primosten, Dubrovnik és Krk-szigete. Krk a természeti kincsiben, míg Trogir, Split, Primosten és Dubrovnik, valamin Zadar a műemlékekben gazdag. A partközeli szigetvilág nagyobb szigetei lakottak Horvátországban. Itt többnyire kisebb városok és falvak épültek. Isztria-szigete is nagyon kedvelt. Ez egy félsziget, amely egy remek üdülőparadicsom már évtizedek óta. Ezen terület iparilag és mezőgazdaságilag kevésbé fejlett, a fő pénzforrás ezen, területen a turizmusban rejlik. Horvátország területén sok-sok élménypark is található, fantasztikus csúszdákkal és medencékkel. Gasztronómiailag Horvátország is fejlettnek tekinthető. Ha valaki maga szeretné megszervezni a horvátországi utazást, természetesen az is megfelelő lehet. Horvátországban évről évre több és több szálloda, hotel, és apartman épül. A csendesebb kis öböl menti falvakban nagyon kedvelt apartmanok vannak. Ezek többsége remekül fel van szerelve.

Az áruk is megfizethető, és tökéletes kényelmet, valamint nyugalmat biztosítanak a turisták részére. Az elmúlt években, Horvátországban rengeteg autópálya épült, amelynek köszönhetően az utazási idő az egyes látnivaló városok között nagyba csökken. Magyarország Ny-i részéről pár óra alatt leérhetünk a horvát határhoz az autópálya révén. A horvát ételek fantasztikusak. A legtöbb étterem a tenger part mentén található, amely nagyon varázslatos és különleges. Horvátország további közismert üdülőhelyei nem más, mint Umag, Porec, Rovinj, Pula, Opatija, és Rijeka. Dalmácia területén sok nagyobb város is található. Dalmácia Zadartól Dubrovnikig húzódik. A partszakasza pompás ezen, területnek is. A homokos partszakasz itt azonban ritkább. Egy horvátországi utazás tehát remek dolog. Horvátország sok-sok élménnyel gazdagíthat minden egyes nyaralni vágyót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése