2010. július 1., csütörtök

Egyiptom utazás...

Egyiptom a világ hét csodáinak egyike. Egyiptom nemcsak a leglátogatottabb turistahelyek egyike, de egyedi világával és mesébe illő piramisaival egyben egy elérhetetlennek tűnő kultúra és rejtély országa is. Mindezek mellett nem véletlen, hogy évente több 100 000 turista utazik el az Észak-afrikai országba, amelynek éltető folyója a Nílus. Egyiptom minden egyes turista egyik vágya, hogy eljusson. Egyiptomot a Nílus ajánékaként is szokták emlegetni. Egyiptom földrajzi helyzetét tekintve a Nílus zuhatagától egészen a Földközi-tengerig terjedő terület. Egyiptomot még néhány év száda alsó és felső Egyiptomra lehetett osztani, azonban mára egybe olvadt a két egyiptomi rész.

Évente több 10000 turista látogat Egyiptomba és azon belül is legtöbben Kairó városába. Kairó nem csak Egyiptom fővárosa, de egyben a legnagyobb turistalátványosságú városok egyike a világon. Egyiptom legkedveltebb látnivalói az ókori örökségei, mint például a piramisok, a Kheopsz szobor, a sivatagai a csodálatos oázisokkal és persze a Nílus maga és környéke. Egyiptomot a napfény és a misztikumok országaként is emlegetik. Tulajdonképpen, ha egy egyiptomi utazásról beszélünk, akkor a legtöbb ember fejében a sivatagos táj, az eltűnt egyiptomi civilizáció, valamint a Szvinx és a Nílus jut az eszébe. Kairó tehát Egyiptom metropolisza, ahol piramisok rengetege emelkedik a magasba, de ezek mellett a Luxor és a Karnak templom is igen nagy látványossággal bír a fővárosban.

Az egyiptomi utazások színesek, varázslatosak akárcsak az 1001 éjszaka meséi. A Gízai piramisok világa, szinte ámulatba ejtik a turistát és a látogatót. Az ország mellesleg Észak-Afrika egyik legnépesebb országa, melyet keleten a Vörös és Északon a Földközi-tenger határol. A tengerben való fürdésre tehát megvannak a lehetőségek, és Egyiptom mindezt remekül ki is használja a turizmus szempontjából. Egyiptom keleti részét az Arab-sivatag határolja a Vörös-tengerrel párhuzamosan futó pompás helyeivel. A Nílus hatalmas oázisa ezen két sivatag között jött létre, és itt a legnagyobb a jövés, menés. Rengeteg a Nílus menti kis városka, melyek mindegyike valami látnivalót rejt magában. A halászat ugyan olyan elterjedt még ma is, mint a nílusi hajóutak, melyeket első sorban a turisták számára szerveznek. Természetesen, ha egyiptomba utazunk, akko rengeteg luxusszálloda is vár, mnket a homokos tengerpartokon.

Egyiptom mivel egy hatalmas nagy ország, így az elsődleges kincse a víz és a tenger. Egyiptom a gazdaságának legnagyobb részét a turizmusba fekteti és ez nem is véletlen, ugyanis a csodálatos kultúrális örökségei és emlékei, a Vörös-tenger pompás világa és maga Egyiptom élővilága és hangulata a világ egyik legnagyobb turistaközpontja. Az Egyiptomba látogatóknak mindenképpen érdemes továbbá megtekinteni a Királyok völgyét, valamint Abu-Simbel templomait. Kairó mellett a másik egyik legnépesebb városa Egyiptomnak Lucor, amely kiváló éttermeiről, nagy piacairól és luxusszállodáiról híres. A látnivaló itt is rengeteg. Több ókori emlékkel és fennmaradt épülettel találkozhatunk itt, mint bárhol. Egy dolog azonban, biztos, hogy az Egyiptomba utazók legnagyobb százaléka a piramisokra, a Gisai piramis eggyüttesekre a legkíváncsiabbak. Ez nem is véletlen, hiszen ezen hatalmas építménymonstrumok egyediek e világon és csak Egyiptom földjén találhatók meg. Egyiptom a klímáját tekintve viszont elég változatos. A nappalait a forróság és a tűző nap, míg az éjszakáit a hideg és gyakran fagy jellemzi.

Az utazóknak tehát érdemes alaposan felkészülniük mindenféle ruhából, mert Egyiptom hőmérséklete gyorsan ugrál le és fel. Érdemes meglátogatni Hurghada városát is, amely egykori halászfaluk egyike. Mára ez a város Egyiptom egyik legnagyobb üdülőközpontjává nőtte ki magát. A város a csodálatos vízi világáról és korallzátonyairól olyan híres. Hurghada egyedi vízi világával a búvárkodni kedvelők vízi paradicsoma is egyben. Rengeteg szebbnél szebb hotel várja az idelátogató turistákat és remek lehetőségek vannak a szórakozásra és a vízi sportokra. Esna szintén egy igen fontos városa Egyiptomnak. Esna első sorban a kereskedelméről híres és Luxortól csupán csak néhány kilométerre délre fekszik. Egyiptom folyóját a Nílust itt szabályozzák egy gáttal. Ezen a gáton évente több 100 turistahajó kel át. Egyiptom tehát nagyon színes a környezete és városait tekintve. Rengeteg ezen országban a látnivaló és a szórakozási lehetőség.

Az egyiptomi utak manapság egyre több turista részéről válnak kedvelté. Az egyiptomi utak pontos ismerete sok-sok kalandra vágyó körében vált fontossá. Az egyiptomi utak szervezésekor, fontos és első szempont, hogy az egyiptomi utak közül azokat az úti célokat tűzzük ki először is magunk elé, amelyek a programjaikban a látnivalókban és élményekben leggazdagabb dolgokat biztosítsák a világot látni vágyó turisták számára. A szervezett egyiptomi utak célállomásai és köztes állomásai is, egyaránt jó pihenést és kulturális feltöltődést ad az utazó számára. A legtöbb kalandra vágyó ember álmai közt, úgy gondolom, hogy az egyiptomi utak ott állnak. Biztosan sokan láttak már remek kalandfilmeket, amelyek fő helyszíne a piramisoknak otthont adó Egyiptom. Úgy gondolom, hogy Egyiptom a világ országai közül talán az egyik legmisztikusabb, és leglátványosabb.

Aki ide vágyik, ezért is fontos, hogy jól szervezett egyiptomi utakon vegyen részt, így bejárhat minden fontos, és pompás látnivalót. Ha egyszer Ön is részt venne az egyiptomi utak egyikén, bizonyára büszkén mesélne róla ismerőseinek és szeretteinek. Ez az álom nem is olyan elképzelhetetlen azonban. Manapság Egyiptom nagyon felkapottá vált, és ezért van az, hogy mostanság az utazási irodák által közvetített remekül szervezett egyiptomi utak száma egyre több és, hogy ezen egyiptomi utak többsége egyre alacsonyabb áron elérhető a kalandvágyók részére. Érdemes tudni, hogy ezen egyiptomi utak nagy része több cél és köztes állomást is kitűz maga elé. Egyiptom sok hatalmas és történelmi emlékekben gazdag várossal bír, melyek mindegyike maga a turistaparadicsom. Az irodák által megszervezett egyiptomi utak körében a legkedveltebb célállomások egyike nem más mint a nevezetes egyiptomi város, Kairó (Cairo). Kairó a Földközi-tenger partjától körülbelül 161km-re terül el amely a Nílus két partján fekszik a sivatag határán. Kairó egyébként Afrika egyik legmonumentálisabb s a mohamedánok által legsűrűbben lakott városa. Az itt található látnivalók közül a gizai-piramisok kihagyhatatlan csemegék. Hatalmas méreteikkel Afrikán belül Egyiptom jelképévé váltak. A Szfinx szintén pompás látnivaló az egyiptomi utunk során. A magassága 21-méter, míg a hossza pedig 57méter. A Szfinx nem mást ,mint magát a nap istent ábrázolja. Remek érzés olyan helyen járni egyiptomi utunk során, amely történelméről még az iskolában tanultunk, és amelyről oly sok műsor,dokumentumfilm, és mozifilm is készült már.

Kairóban a régies és az új modern épületek remekül kiegészítik egymást. Az éttermei, és azok specialitásai remekül megfűszerezik az egyiptomi utak mindegyikét..A szálláshelyek nagyon kulturáltak, és bő szolgáltatást biztosítanak mindenki részére viszonylag alacsony áron. Az egyiptomi utak során kiemelt úti célok közé tartozik még Kairón kívül Luxor amely helyén egykor az ókori Egyiptom fővárosa Théba állt. Az egyiptomi utak szintén kedvelt cél állomása a strandparadicsom Hurghada. A Vörös tenger és a bámulatos több mint 40km-es partszakasza remek alkalmat nyújt a fürdőzésre és a felfrissülésre. A tenger mélykék és kristálytiszta, a magas átlaghőmérséklet és az éghajlat révén pedig a hőmérséklete is igen kellemes, 23-25fok körüli egész évben. A búvárkodás szerelmeseinek az egyiptomi utak egyik legjobb célállomása nem más, mint Sharm el Sheikh, amely a Sínai-félsziget déli csücskén terül el. A turisták részéről Alexandria is kedvelt helyek közé tartozik, amely déli városrészén találhatjuk a Kham el Shugafa temetkezési helyeket, amelyeket a 19.sz. végén tártak fel. A szervezett egyiptomi utak tehát kielégítő és élményekben gazdag kirándulást, nyaralást biztosítanak minden ide vágyó turista részére.

Az egyiptom utazás folytán sok olyan egzotikus helyen járhatunk ahol az Egyiptom történelme íródott évezredekre visszamenőleg, és amelyről sok filmet és könyvet is készítettek és írtak. Biztosan mindenki megélt egy egyiptom utazást, büszkén mesélné el barátainak, szeretteinek. Itt sok fontos információt megtudhat tömören Egyiptomról és az egyiptom utazásról. Napjainkban az egyiptom utazás egyre elterjedtebb, ennek révén egyre több és több utazási iroda foglalkozik a szervezett egyiptom utazás kérdésével. Az irányított, szervezett egyiptom utazás esetében, az utazás összege több lehet mint ha magunk vágnánk be az egyiptom utazás rejtelmeibe, azonban a szervezett irodák által közvetített egyiptom utazás sok előnnyel járhat, pl. hogy kapunk idegenvezetőt is, valamint a szisztematikusan felépített buszos kirándulások során megtekinthető látnivalók, amelyek nagy része az egyiptom utazás során eleve tartalmazza az árban a belépőjegyet is. Íme a fontosabb tudnivalók az egyiptom utazással kapcsolatosan,:

Egyiptom utazás, Földrajz:

Fontosnak tartom az egyiptom utazás előtt, hogy Egyiptom földrajzáról is nagyságrendbeli képet kapjunk. Úgy gondolom, mielőtt valaki részt vesz egy utazáson, p. jelen esetben az egyiptom utazás alatt, akkor ismerje meg az országot ahova ellátogat, és olvasson róla pár fontos kis információt, hogy képben legyen. Egyipom Észak-Afrika legnépesebb országának egyike, amelyet Északon a Földközi-tenger, Keleten pedig a Vörös-tenger határol. A legmonumentálisabb tája a nyugatra elfekvő Líbiai-sivatag. A legértékesebb része az országnak a Nílus-völgy 11-16km-es szakaszon található a termékeny oázissal. Legnagyobb tava a Nasszer-tó, legmagasabb pontja Egyiptomnak pedig nem más mint, a 2637m magas Jabal Kătrîna. Fontos területi egységei még a hatalmas Akabai-öböl, a Sinai-félsziget és a Földközi-tengert a Vörös-tengerrel összeköti 164km hosszúságú Szuezi-csatorna.

Egyiptom utazás, Vízum:

Az egyiptom utazás során fontos, hogy a turistának a hazaérkezéstől számítva 6hónapig még érvényes legyen az útlevele. Az egyiptom utazás megkezdése előtt alapvető dolog az tudnunk hogy az Egyiptomi Arab Királyság és Magyarország között vízumkényszer áll fent. Az egyiptom utazás előtt az itthon fizetendő vízum díjának összegéről a nagykövetségen érdeklődhetünk, ahol készséggel segítenek az ottani kollégák. Az egyiptom utazás vízum ára az érkezést követően a repülőtéren kiváltva 15USD (2941FT kb/fő). Az egyiptom utazás során mikor odaékeztünk a vámnál tudjuk felvenni az egyiptomi vízumot a bank feliratú ablaknál.

Egyiptom utazás, Éghajlat:

Fontos tudnunk az Egyiptom utazás előtt, hogy milyen ruhát is vigyünk magunkkal. Fontos, hogy sapkát mindenképpen vigyünk, mert ez is véd a nagy hőségtől. Fürdőruha is jól jön persze az Egyiptom utazás folytán ha strandolni vágyunk. Figyeljünk tudatosan arra is, hogy világosabb ruhákra vigyünk magunkkal az egyiptom utazásra. Az éghajlata az országnak forró és száraz. A nap állandóan süt. A levegő páratartalma általában közepes. Enyhébb lehűlés csak éjszaka során van. Eső évente csak minimális hull. A tenger hőmérséklete ennek révén kellemes 25-27fok egész évben.

Egyiptom utazás, Városok:

Az egyiptom utazás folytán ezek lennének a főbb városok, amelyeket nem érdemes semelyik idelátogató kedves vendégnek kihagynia. Kairó (Gizai piramisok otthona, Egyiptom fővárosa), Alexandria (Kikötőváros a Földközi-tengeren), Dahab (A nyugalom városa), Sharm el Sheikh (A Sinai-félsziget gyöngyszeme), Luxor (A karnaki templomok hazája), Assszuan (A legdélebbi város a Nílus mentén), Abu zimbel (II.Ramszesz Harthor templomának bölcsője), valamin Théba (Egyiptom ókori fővárosa, A királyok és királynők földje). Köszönöm, hogy olvasta az egyiptom utazás cikkemet és remélem felkeltettem az érdeklődését Önnek is!

Egyiptom minden egyes turista egyik vágya, hogy eljusson. Egyiptomot a Nílus ajánékaként is szokták emlegetni. Egyiptom földrajzi helyzetét tekintve a Nílus zuhatagától egészen a Földközi-tengerig terjedő terület. Egyiptomot még néhány év száda alsó és felső Egyiptomra lehetett osztani, azonban mára egybe olvadt a két egyiptomi rész. Évente több 10000 turista látogat Egyiptomba és azon belül is legtöbben Kairó városába. Kairó nem csak Egyiptom fővárosa, de egyben a legnagyobb turistalátványosságú városok egyike a világon. Egyiptom legkedveltebb látnivalói az ókori örökségei, mint például a piramisok, a Kheopsz szobor, a sivatagai a csodálatos oázisokkal és persze a Nílus maga és környéke. Egyiptomot a napfény és a misztikumok országaként is emlegetik. Tulajdonképpen, ha egy egyiptomi utazásról beszélünk, akkor a legtöbb ember fejében a sivatagos táj, az eltűnt egyiptomi civilizáció, valamint a Szvinx és a Nílus jut az eszébe. Kairó tehát Egyiptom metropolisza, ahol piramisok rengetege emelkedik a magasba, de ezek mellett a Luxor és a Karnak templom is igen nagy látványossággal bír a fővárosban.

Egyiptom mivel egy hatalmas nagy ország, így az elsődleges kincse a víz és a tenger. Egyiptom a gazdaságának legnagyobb részét a turizmusba fekteti és ez nem is véletlen, ugyanis a csodálatos kultúrális örökségei és emlékei, a Vörös-tenger pompás világa és maga Egyiptom élővilága és hangulata a világ egyik legnagyobb turistaközpontja. Az Egyiptomba látogatóknak mindenképpen érdemes továbbá megtekinteni a Királyok völgyét, valamint Abu-Simbel templomait. Kairó mellett a másik egyik legnépesebb városa Egyiptomnak Lucor, amely kiváló éttermeiről, nagy piacairól és luxusszállodáiról híres. A látnivaló itt is rengeteg. Több ókori emlékkel és fennmaradt épülettel találkozhatunk itt, mint bárhol. Egy dolog azonban, biztos, hogy az Egyiptomba utazók legnagyobb százaléka a piramisokra, a Gisai piramis eggyüttesekre a legkíváncsiabbak. Ez nem is véletlen, hiszen ezen hatalmas építménymonstrumok egyediek e világon és csak Egyiptom földjén találhatók meg. Egyiptom a klímáját tekintve viszont elég változatos. A nappalait a forróság és a tűző nap, míg az éjszakáit a hideg és gyakran fagy jellemzi.

Az egyiptomi utazások színesek, varázslatosak akárcsak az 1001 éjszaka meséi. A Gízai piramisok világa, szinte ámulatba ejtik a turistát és a látogatót. Az ország mellesleg Észak-Afrika egyik legnépesebb országa, melyet keleten a Vörös és Északon a Földközi-tenger határol. A tengerben való fürdésre tehát megvannak a lehetőségek, és Egyiptom mindezt remekül ki is használja a turizmus szempontjából. Egyiptom keleti részét az Arab-sivatag határolja a Vörös-tengerrel párhuzamosan futó pompás helyeivel. A Nílus hatalmas oázisa ezen két sivatag között jött létre, és itt a legnagyobb a jövés, menés. Rengeteg a Nílus menti kis városka, melyek mindegyike valami látnivalót rejt magában. A halászat ugyan olyan elterjedt még ma is, mint a nílusi hajóutak, melyeket első sorban a turisták számára szerveznek. Természetesen, ha egyiptomba utazunk, akko rengeteg luxusszálloda is vár, mnket a homokos tengerpartokon.

Az utazóknak tehát érdemes alaposan felkészülniük mindenféle ruhából, mert Egyiptom hőmérséklete gyorsan ugrál le és fel. Érdemes meglátogatni Hurghada városát is, amely egykori halászfaluk egyike. Mára ez a város Egyiptom egyik legnagyobb üdülőközpontjává nőtte ki magát. A város a csodálatos vízi világáról és korallzátonyairól olyan híres. Hurghada egyedi vízi világával a búvárkodni kedvelők vízi paradicsoma is egyben. Rengeteg szebbnél szebb hotel várja az idelátogató turistákat és remek lehetőségek vannak a szórakozásra és a vízi sportokra. Esna szintén egy igen fontos városa Egyiptomnak. Esna első sorban a kereskedelméről híres és Luxortól csupán csak néhány kilométerre délre fekszik. Egyiptom folyóját a Nílust itt szabályozzák egy gáttal. Ezen a gáton évente több 100 turistahajó kel át. Egyiptom tehát nagyon színes a környezete és városait tekintve. Rengeteg ezen országban a látnivaló és a szórakozási lehetőség.

Egyiptomba utazni természetesen repülővel érdemes és ezzel a leggyorsabb és legbiztonságosabb is. A charter repjegyek a következőket tartalmazzák. 20 km-ig ingyenes csomagszállítás a charter repülőjáratokon, valamint tartalmazza az esetleges útlemondási biztositás árát. Ha a charter repülőjegy mellet döntünk, akkor a foglaláskor a foglalással egyidőben kell kifizetnünk a teljes részvételi díjat. Ha valamilyen okból kifolyólag mégsem tudunk utazni az esetben kötelesek vagyunk a repjegy 100%-t visszatéríteni az adott légitársaságnak. Abban az esetben, ha az egyik utas megváltozik, akkor 10 000 Ft-t megoldható a repülőjegy név változtatása. Ha pédául 4 repülőjegy van foglalva adott névre, de más abból 2 ember nem tud jönni és helyette másik két utas jön, akkor 20 000 Ft a név változtatás a repülőjegyre irányulóag. Mindezek mellet érdemes még tudni, hogy korlátlan számban állnak rendelkezésre jegyek. A repülőút nagyjából Budapesttől Hurghada városáig 3 óra 45 perc. Ha tehát repülőjegy után keresel akkor a leghasznosabb dolog, ha az interneten egy keresőben rákeresel.

Hurghada városa...

Hurghada Egyiptom egyik legnevezetesebb és leglátogatottabb nyaraló helye. Hurghada a Vörös tenger partján fekszik, így tehát nem véletlen Egyiptom egyik legszebb és legnépszerűbb városa. Hurghada Kairótól 450 km-re fekszik. A tenger vize kék akár csak az ég és tiszta, mint a kristály. A tenger hőmérséklete ráadásul a fázósoknak is kedvez, hiszen egész évben a víz hőmérséklete nem esik 22-23 Celsius fok alá. Rengetek szolgáltatás és luxus szálloda illetve apartman várja az idelátogató turistákat. Hurghada-tól pár perc hajókázásra fekszik Giftun szigete, melynek korallzátonyai egész biztosan a búvárok szerelmei lesznek. Hurghada tehát a napfény, a meleg tengervíz és a megismételhetetlenül szép korallzátonyok turistaparadicsoma. Nem véletlen tehát, higy Kairó mellett ez a második legfelkapottabb üdülőhely Egyiptomban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése