2010. július 1., csütörtök

Lakókocsi...

Manapság a lakókocsi őrület járja át a világot. A lakókocsi ugyanis nagyon praktikus dolog lehet kirándulásaink során. Egyre több helyen olvashatunk eladó lakókocsikról. Az internet is tele van remek lakókocsi ajánló hirdetésekkel. Egy átlagos személygépkocsinál jóval drágább lehet egy jól felszerelt lakókocsi, ám de egyre több olyan lakókocsi van kínálat alatt amely le van árazva, tehát akciós, vagy pedig használt. A használt lakókocsi is megéri egyébként sok esetben. Ezek jóval olcsóbbak, mint a vadonatújak, és ugyanakkor nincsenek elhasználódva sem. A legtöbb lakókocsit részletre szokták egyébként venni.

Mostanság már egész jó törlesztő részletek vannak viszonylag alacsony kamatra. A lakókocsi olyan .mint egy kétéltű. Közlekedési eszköz és egyben egy kis otthon is. Akinek van lakókocsija sok esetben jól kihasználja. Pl. ha úgy dönt, hogy kempingezni vagy kirándulni indul, akkor nem kell neki külön táborhelyet felállítania, vagy sátrat vernie, hanem a főzésre, étkezési helyre, pihenésre ott áll a lakókocsi. A felszereltség sok modellnél különböző. A tendencia az szokott lenni általában, hogy ha a lakókocsi minél tágasabb annál jobban felszerelt is. A kisebb lakókocsiba ugyanis nem férne bele a sok hasznos felszerelés, úgy hogy az kellő helyet is hagyjon az utasok számára. A legtöbb lakókocsi esetében a következők tartoznak az alapfelszereltségbe:

Sátor

Villanytűzhely

Mosogató

Fűtés

Mosdófülke

220V-os csatlakozók

Hűtőszekrény

Mikro

Ágyak

WC

Ugye nem is gondolta volna? Szinte minden megtalálható benne .ami a mindennapjainkhoz szükséges. A jobb lakókocsik tv-ével, klímával, sütővel, fürdőkabinnal és sok egyéb hasznos dologgal vannak ellátva. Ami még felkapott és új dolog napjainkban az nem más mint a szervezett, telepített lakókocsi programok, amely által az ebben résztvevő klub tagok minden évben más-más csodálatos kemping környezetben pihenhetnek. Ebben az a jó, hogy szinte mindenki számára elérhető áron van, ugyanis ehhez nem kell saját lakókocsi, hanem bérelni lehet azt.

A programra való jelentkezés során ki kell töltenünk egy formulát, amelyen a lakcím, telefonszám, nevet kell megadni valamint az üdülési szokásainkat kell leírni és azt, hogy mikor vagyunk szabadnaposak, tehát mikor van az-az időszak amikor kirándulni megyünk családunkkal barátainkkal. A kempingeknél akárcsak a hoteleknél is, van rangsorolás. Van 1-5csillagos kemping. Ezen lakókocsi program kereten belül 3-4csillagos kempingekbe látogathatunk el a kibérelt lakókocsi ami remek szórakozási lehetőségeket és kényelmet ad. Az ilyen jellegű kirándulásoknak egyébként a hangulata is teljesen más, mint ha pl. egy hotelban szállnánk meg. Tele van sok jó szórakozási lehetőséggel. Tábortűz, strand, grillezés, sportolási lehetőségek, bicikli és hajótúrák, kirándulások stb...Na pontosan miért is válasszunk lakókocsi programot a nyaralás alatt?:

- Mert minden évben más-más helyen tölthetjük el a vakációt egy remek kis környezetben.

- Mert a lakókocsi hasonló kényelmet biztosít, mint az egyéb szállások

- Mert a lakókocsi program jóval alacsonyabb áron elérhető, mint az egyéb szálláshelyek.

- Mert mindenkinek biztosan remek élményt adhat az, hogy egy lakókocsiban lakjon.

Éppen ezért mindenkinek, időseknek, fiataloknak eme remek lehetőség ajánlható. Én mondom, a lakókocsi, és a lakókocsi program egy biztos remek élményt fog adni Önnek is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése