2010. július 1., csütörtök

Síelés...

Amikor lehull az első hó, akkor egyben eljön a szabadság és a síelés ideje. Manapság Magyarországról több ezren döntenek kikapcsolódásként a síelés mellett. A sífelszerelések és a síeléseket indító utazási irodák ajánlata egyre bővebb. Az interneten is sok remek akciós síelést ajánló hirdetésről olvashatunk. A síelés alatt sok remek programon vehetünk részt. Remek szállások vannak pl. közvetlenül a síparadicsomoknak otthont adó hegyek lábánál. Remek vendéglők is rendelkezésre állnak, a szórakozással teli síelésen átesők részére az est folyamán. Itt remek alkalom egy jó pohár bor társaságában a barátainkkal és családtagjainkkal kivesézni a nap élményeit.

Ami a síelést megelőzően nagyon fontos, az a megfelelő sífelszerelés kiválasztása. Egy rendes sífelszerelés több 100ezer forintba is kerülhet egy embernél, azonban a legtöbb síelés alatt, biztosítanak ezen felszerelésekre bérlést is, ami jóval jobban megéri. Általában egy ember 1-2hétre megy el síelni évente. Remek kikapcsolódást biztosít és szórakozást, de egy évre nézve gyakran nem érdemes egy komplett felszerelést vennünk, elég ha béreljük tehát. A téli ajánlatok többségét az Intersí vezeti, amely már ötödik éve juttat el évente a havas hónapokban több mint 22 000olyan szórakozni vágyó magyart, aki a síelés mellett döntött kikapcsolódásként.

Egyébként a síelés mellett döntő utazók számát a Budapest területén működő cég első embere kb. 50 000-re becsüli. Ez azonban hullámzó adat, ugyanis évről évre változik annak az aránya is, hogy ki az aki a síelés élményének magától vág bele, vagy utazási iroda közvetítésével. Utazási irodával egyébként csak elenyésző árral kerül többe egy tervezett síelés, és sok esetben ez jóval praktikusabb, mivel az iroda közvetítésével megtalálhatjuk a legjobb szolgáltatást nyújtó csodálatos helyeket. Ha a síelés fogalma előkerül egy átlagos magyar embernél akkor, két gondolat jár a fejében a helyszín tekintetében. Ausztria, vagy Svájc. Ez azonban rendjén is van ugyanis a síelés imádók többsége tényleg idelátogat el. Ennek az oka az, hogy itt remek kiépített síelésre alkalmas, felszerelt, síparadicsomok találhatóak valamint az, hogy viszonylag közel vannak országunkhoz.

A sí utakat indító irodák körében még meghatározó szerepet játszik a Car-Tour is. Ez a vállalkozás 1992-ben indult, és már 4 Budapesti és 5 vidéki fiókot üzemeltet. Elmondható az is, hogy a síelés mellett döntők egyre többen nem a sífelszerelés bérlése hanem a komplett felszerelés megvétele mellet dönt. A sífelszerelések piaca túlnyomó részt Budapesten koncentrálódik. A legkedveltebb bolt a síelés szerelmesei számára, a remek Divex sportbolt. Itt mindenféle méretben, stílusban, minőségben, márkában megtalálható sílécet és egyéb kiegészítőt vásárolhatunk.

Ha a síelés az első alkalom lenne számunkra, és először vásárolunk valamilyen sífelszerelést, akkor ajánlott az itt dolgozó eladók tanácsát kérni, ugyanis sok esetben hasznos információkat és tippeket adhatnak a felszereléssel kapcsolatban. Összefoglalásként elmondható az azonban, hogy a síelés rabjai körében Magyarországon vásárlóerő tekintetében még nagy az ingadozás. Az viszont elmondható, hogy a síelés csodás dolog, és egy remek élményt adhat mindenkinek. Ez azon is látszik hogy, a síelés rabjainak tábora egyre jobban növekszik évről évre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése