2010. július 1., csütörtök

Olcsó szállás...

Miért állja meg gyakran egy olcsó szállás a helyét? Olcsó szállás rengeteg van. Az emberek általában minden nyaralás vagy utazás során a legtöbb ember az olcsóságot keresi. Természetesen olcsó szállás rengeteg van belföldön. Egy olcsó szállás persze nem mindig azt jelenti, hogy az adott szállás lerobbant lenne vagy nem nyújtana megfelelő kényelmet az ott megszállóknak. Az olcsó szállás lényege tulajdonképpen az adott szállás alacsony energiafelhasználásán alapul, hiszen itt nem 20 és 30 emeletes szállodákról van szó, amikor az olcsó szállás szót halljuk. Az olcsó szállás általában mindig valamilyen kisebb apartman vagy wellness panzió, ami sokszor sokkal barátságos hangulatot idéz az ott megszállók körében. Egy olcsó szállás sok esetben inkább a környezettől függ, hogy milyen jó és nem attól, hogy pontosan mit is nyújt az adott bérlőnek vagy épp az ott tartózkodónak. Az olcsó szállás például, ha egy balatoni nyaralót veszünk figyelembe, akkor sok esetben az olcsóságra törekszik mind a víz, a gáz, és villany használt terén.

Ha netán úgy döntünk, hogy egy kisebb panzióban vagy wellness hotelben szeretnénk megszállni, ami jelen esetben egy olcsó szállásnak felel meg, akkor az ember, akár egy hét alatt is szerezhet új ismerősi köröket és a többi. Az olcsó szállás persze nem csak apartmanokat és panziókat takar, mert ez lehet akár egy bérelhető tóparti ház és hasonlók. A legtöbb fiatal nyáron szeret bulizni és sokan érdeklődnek így olcsó szállások iránt, főleg a Balaton környékén, hiszen egyre több ott az olcsó szállás és a kiadó nyaraló vagy apartman, ahol viszonylag olcsóan el lehet tölteni 4-5 embernek egy hétvégét. Az olcsó szállás másik fontos előnye, hogy ha gyakran még lerobbantnak is tűnik mégis az adott olcsó szállás a legjobb helyeken van. Így például vannak olcsó szállások, panziók Keszthely legszebb zöldövezetében is, a Balatontól mindössze 200-300 méterre és ráadásul egy ilyen olcsó szállás csupán 6 km-re található a hévízi gyógyfürdőtől. Ez tehát egy példa volt csak, hogy igen is egy olcsó szállás is nagyon élvezetes napokat tud nyújtani aszámunkra. Az olcsó szállás terén most felsorolnék néhány példát, hogy körülbelül milyen ellátást és árakat várhatunk egy olcsó szállás nyújtotta szolgáltatásoktól.

Egy 3 éjszakás szállás

Reggeli és Vacsora

Kiegészítő üdvözlő koktélok

Egy ilyen olcsó szállás 40-45 ezer forintot tesz ki.


4 nap és 3 éjszaka

svédasztal

félpanziós ellátással

Egy ilyen olcsó szállás 44 ezer ft-ot tesz ki.

Láthatjuk tehát, hogy nem mindig kell luxus szállodákba menni, hiszen itt is megkap az ember szinte mindent, ami az alapkényelemhez szükséges. Az olcsó szállás tehát gyakran jobban megéri, mint egy drága 4 csillagos Hotel, ahol több 100 000-t kiad az ember egy hétért, persze egy ilyen hotel minden téren jobb, mint az olcsó szállás, de ha utazgatni és nézelődni van kedvünk és nem az adott panzióban kuksolni, akkor az olcsó szállás a jó választás, mert így jutidő és pénz a szállás kifizetése mellet még rengeteg mindenre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése