2010. július 1., csütörtök

Tetőcsomagtartó...

A tetőcsomagtartó manapság egy elengedhetetlen kiegészítője a hosszabb utazásoknak és nyaralásoknak. A tetőcsomagtartó egy olyan eszköz, amely extra pakolási helyet ad az autónak a csomagtartó mellett. A tetőcsomagtartókról és a tetőbox-ról a következő cikkben sok értékes infóhoz juthatsz.A tetőcsomagtartó egy olyan dolog, amire a kirándulások, utazások és nyaralások alkalmakor különösen szükségünk lehet. A tetőcsomagtartó főleg a kis csomagterű autók kiegészítésére szolgál. A tetőcsomagtartó mérete és tömege eltérő. A tetőcsomagtartó tehát egy plusz helyet biztosít a bőröndök számára az utazás alkalmadtán. A tetőcsomagtartó általában a nagyobb üzletekben, mint például a METRO megtalálható,de az egyes autókereskedésekben vagy autóalkatrész boltokban is lehet kapni. A tetőcsomagtartó rendszerint egy fixen rögzíthető nagy doboz, ami műanyagból készül. A tetőcsomagtartó azért is készül műanyagból, mert az viszonylag erős és ráadásul könnyű is. A tetőcsomagtartó, vagy tetőbox alakja, teste rendszerint áramvonalas, hogy minél kisebb legyen annak az ellenállása.

A tetőcsomagtartóhoz különböző alkatrészek tartoznak, mint például a talpszett. A talpszett a tetőcsomagtartó azon része, amin a tetőcsomagtartó maga fekszik. Ehhez tartozik még néhány csavar és a szögletes rúdtartó. A tetőcsomagtartó autóra való felszerelése nem bonyolult feladat, egy órán belül körülbelül felszerelhető. A tetőcsomagtartóhoz mindig mellékel a gyártó egy használati utasítást, hogy hogyan is kell azt felszerelni úgy, hogy stabil és biztonságos legyen. A tetőcsomagtartó fixsége mindig fontos, mert ha az menetközben leesik akkor komoly balesetet okozhat egy másik a mögöttünk közlekedő autóknak. Az utazás előtt tehát mindig bizonyosodjunk meg arról, hogy a tetőcsomagtartó rendesen rögzítve van-e és, hogy megfelelően lezártuk. A tetőcsomagtartó mindig egy kulccsal zárható zárral van ellátva, hogy biztosan jól zárjon. A mai tetőcsomagtartóknak már van egy szabványosított rendszere, ami nem más, mint a Thule Rapid rendszer. Ez a tetőcsomagtartó rendszer tulajdonképpen egy forradalmasított univerzális tetőcsomagtartó, ami minden egyes gépjárműtípusra kapható és felszerelhető.

A Thule Rapid tetőcsomagtartó rendszer extra változatának egyik plusz eleme az ovál tartó rúd, ami az egyenes tartórudakkal szemben nagyobb biztonságot tesz lehetővé. A tetőcsomagtartó színét mi magunk választhatjuk ki. Érdemes általában a tetőcsomagtartó színét az autónk színéhez választani, mert így nem olyan feltűnő rajta. A tetőcsomagtartók egyébként a lakókocsikon is nagyon gyakran használt eszköz, mert itt lehet tárolni az ott lakó emberek ruháit és egyéb fontosabb eszközeit így azok nm foglalják a helyet a lakóautó lakterében és a szekrényeiben. A tetőcsomagtartók ára egyébként nem túl magas. Egy teljes tetőcsomagtartó szett az összes alkatrésszel már 30-40 ezer forinttól is kapható megfelelő helyen. Mindezek mellett rengeteg internetes oldal foglalkozik a tetőcsomagtartó ismertetésével és ajánlásával, amiket érdemes felkeresni egy-egy tetőcsomagtartó vásárlása előtt. Végezetül köszönöm, hogy elolvasta a tetőcsomagtartó és a tetőbox bemutatásáról szóló ismeretterjesztő cikkemet és remélem, hogy sok értékes információhoz jutott a cikk által. További szép napot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése