2010. július 1., csütörtök

Törökország utazás...

Üdvözlöm a török riviéra-ról szóló weblapomon. A következőkben sok lényegre törő és hasznos információt tudhat meg a török riviéra-ról. Törökország Európát Ázsiával összekötő kapocs. Török ország és a török riviéra egyre népszerűbb üdülő hellyé vált mára a magyarok számára is. Ez talán a török emberek kedves és barátságos mentalitásának köszönhető főként. A legkedveltebb kiránduló terület Törökországban talán nem más mint a török riviéra. A török riviéra szállodáiban a magyar szavak ismerős, az ottani emberek számára ugyanis egyre több és több magyar turista látogat ki a török riviéra-ra. Aki még nem járt a török riviéra varázslatos helyein mindenképp tegyen egy próbát ha teheti, mert nem fogja megbánni. Rengeteg történelmi valamint hagyományokban gazdag látnivaló, építmény nevezetesség fogadja itt az embert, amely csak az Ön felfedezésére vár. Az Égei-tenger varázslatos éjszakai valamit kora délutáni hajóútjai a török riviéra közelében, biztosan sok embert elkápráztat. A török riviéra hangulatát a nyüzsgés és a gondtalanság valamit a fantasztikus szórakozó lehetőségek jellemzik. Éttermek, bárok, és szórakozóhelyek sokasága található meg a török riviéra-n a Földközi tenger homokos tengerpartjai közelében. A török riviéra kikötői, öblei is csodás látványvilágot adnak szintén. A búvárkodást kedvelők számára is remek hely a török riviéra. A török riviératörök riviéra hotelei között található egészen a 2-5 csillagosig mindenféle, így mindenki megtalálhatja magának a megfelelő hotelt, szállodát a török riviéra-n mind árban mind pedig kényelemben.

Íme néhány fontosabb információ még Törökország valamint a török riviéra-ról:Törökország,török riviéra, Hivatalos nyelv: török, használatos az angol és német nyelv is.Törökország, török riviéra, vallás: a közel 69 millió fős lakosság hivatalos és legelterjedtebb vallása nem más, mint az iszlám.Törökország, török riviéra, helyi idő: magyarországi idő és + egy1 óra.Törökország, török riviéra, elektromos áram: általában 220-240 V a hálózati feszültség itt.Törökország, török riviéra, egészség: kötelező védőoltás nincs. Az éghajlatváltozás és a kevésbé megszokott konyha révén egy házi patika összeállítása jól jöhet a gyomor és bélbántalmak, valamint a megfázásra, tehát ezek elleni gyógyszerek vitele ajánlott lehet. A csapvíz helyett pedig inkább a palackozott vizet ajánljuk.Törökország,török riviéra, időjárás, öltözködés: a nyár erősen napos, a július-augusztus kifejezetten forró és ugyanakkor hajnalonként kissé párás, és épp ezért ennek megfelelően könnyű és kényelmes és laza ruházatot javaslok Önnek. Törökország,török riviéra, borravaló: csak úgy mint itthon, tehát a javasolt kb10-12%.Köszönöm, hogy olvasta a török riviéra-ról szóló cikkemet, és kérem ajánlja bátran az oldalt ismerőseinek is.

Manapság az egyik legkedveltebb turista helyek egyike a Török Riviéra. Természetesen Törökországról van szó, ha a Török Riviéra kerül az utazók körében. Az ország területe 780 000 négyzetkilométer és az ókori Kis Ázsia területén fekszik. Törökország Európa egyik legkülönlegesebb és legnagyobb országa is egyben.Egy Török Riviéra alatt eltöltött nyár vagy hét remek lehetőségeket kínál a fürdésre, mivel három helyről is határolja tenger Törökországot. A török Riviéra elkáprázató és lenyűgöző hatással van az emberekre, melynek a titka a keleti országrész titokzatossága. A török Riviéra a kalandok földje is egyben. Zöld erdőkkel, csodás hegyekkel és völgyekkel, tengerrel és vulkánokkal egyaránt találkozhatunk. A Török Riviéra utazások alatt vendégszerető emberek várják errefelé az utazókat. A Török Riviéra több 100 látnivalóval és élménnyel várja a turistákat. Semmiképpen ne felejtsük el meglátogatni Anatólia városát, mely a 400 fekvő teve otthona és a lenyakazott istenek lakhelye is egyben a mondák szerint.A Török Riviéra városa egy remek hely , ahol nagyon könnyű kikapcsolódni az embereknek és hideg joghurtot, valamint a legjobb söröket fogyaszthatjuk itt a Török Riviéra utazásunk alatt. Isztambul is az egyik legkedveltebb látnivaló Törökországban ezért rengeteg turista látogatja a mai napig is a Török Riviéra mellett is. Ez nem véletlen, hiszen ez a fővárosa az országnak. Története több, mint 3000 éves már, s ennek köszönhetően rengetek érdekesnél érdekesebb látnivaló fogadja itt a turistákat. A Topkapi Palota a leghíresebb épülete.

A Török Riviéra egyik műemlékeken és színházakban gazdag városa a Side, mely a templomok romjainak, valamint a széles, hosszú homokos tengerpartjának köszönheti a népszerűségét. A Török Riviéra partvidékének egyik másik jelentős üdülőhelye Kusadi, mely jellegzetesen mediterrán hangulatú kisváros. Kristálytiszta vize, a homokos tengerpartja és a barátságos légköre kitűnő környezetet kínál a pihenésre. Ha valami megtudja ezen kívül is az embereket akkor az a Török Riviéra. Rhodos szigetétől hajózva ugyanis Marmaris fogadja a látogatókat. A látvány lenyűgöző, ahogyan az a Török riviéra minden egyes tengerpartja menti városban. Hatalmas kikötői és erdőkkel borított hegyoldalai teszik Marmaris-t a török riviéra első osztályú nyaralóközpontjává. A város történelmi fejlődését elsősorban Rhodos közelsége határozta meg. Marmaris így olyan fejlődéseken esett át, mint kikötőváros, hogy ma már a Török Riviérán szinte egyik város sem érhet a nyomába olyan sok látogatót vonz e mesébe illő hely. A török riviéra egy másik mediterrán hangulatú városkája Kusadasi. Aranyszínű homokos tengerpartjával csábítja első sorban magához a török riviéra turistáit. A városok mellet a falvak is igen közkedvelt turistahelyek a Török Riviérán. Ilyen Kemer, az üdülőfalu, melyet csodás hegyek és erdők emelnek ki a környezetéből. Nagyon kedvesek itt a Török Riviéra utuk alatt állókkal a helybeliek és kítűnő lehetőségeket nyújt a falu a vízi sportok szerelmeseinek. Szörf, jet-ski- vizibicikli, minden megtalálható itt, ami egy török riviérán eltöltött élményszerzéshez fontos. A Török riviéra egyik legkedveltebb kirándulóhelye Icemeler. A városka 8 km-re fekszik Marmaristól és homokos strandjaival várja a Török Riviéra utazást választó utazókat.

A Perge-tengerrel való összeköttetést biztosítja a Kestros folyó, a török riviéra antik városának Pergének. A városban fekvő anfiteátrum a legnagyobbak közé tartozik Kis-Ázsiában.A török riviéra utazók gyakran látogatják az itt fekvő háremeket és kincstárakat is, valamin az 548-ban épült Haghia Sophia székesegyházat is., mely a török kultúra fontos részét képezi és igen kedvező áron tudnak vásárolni ajándékokat és szuvenirt a Török Riviérát választó utazók. A Török Riviéra elképesztően sok látnivalóval és városkával várja az idecsődülő turisták mindegyikét. Ilyen a török riviéra hosszan elnyúló parti sávjának üdülőközpontja Alanya, ami a repülőtértől 130 km-re található. A török riviéra utak egyik legismertebb és leglátogatottabb helye. A város egyediségét tovább fokozza a kristálytiszta kék tenger és a Taurus hegysége szépsége. Mindezek által a török riviéra legjobb üdülőhelye, mely több millió turistát vonz maga köré évente. A Török Riviéra partvidékének központjában fekszik Antalya, mely egy 500 000-es lakosságú nagyváros. Itt gyógyfürdőhelyek, modern szállodák és mesés éttermek és ékszerboltok várják a Török Riviéra turistáit. Antalyától mindössze 39 km-re található a török riviéra egyik luxusvárosa Belek. A város egész tengerpartja homokos és ezért is az egyik legkedveltebb helye a török riviéra tengerpartjának sávjában. Hatalmas luxus szállodák és üzletek várják az idelátogatókat, ahol kedvükre költekezhetnek és mindez csupán pár méterre a tengertől is megtehetik.A Török Riviéra alatti utunk alatt megtapasztalhatjuk a helybeliek vendégszeretetét és az éttermek kiváló török riviérai hangulatát árasztó specialitásait. A török riviéra ezek mellett kiváló utazási ajánlatokkal és akciós utakkal is kecsegteti a turistákat. Jobbnál jobb last minute török riviéra utakkal találkozhatunk.

A szállások is a legnagyobb mennyiségben és luxusszolgáltatásban állnak a Török Riviéra utazóinak számára. Közülük is a legfontosabbak a Club Ali Belek,Club Golden Beach, Hotel & Villas Saphir, Hotel Paloa Side és még számos más hotel és szálloda, mely a Török Riviéra szépségét emelik még magasabbra. Török Riviérát már több sztár is meglátogatta tehát e csodálatos vidék önmagáért beszél és nem véletlen, hogy ennyi embert és hírességet vonz.A Török riviéra turistáinak egyik közkedvelt látnivalója az épület, mely 15000 nézőnek biztosít férőhelyet. Az leírtak alapján nem is kétség, hogy a Török Riviéra az egyik legismertebb úti cél és üdülő hely a magyar és más európai országok körében. A Török Riviéra minden olyan dolgot kínál és tartalmaz, mely egy kellemes családi pihenéshez szükséges. Végtelen hosszú strandok, kristálytiszta és élővilágban gazdag, kék tengerek és lenyűgöző öblök. Homokos, kavicsos, és sziklás tengerpartokkal, strandokkal egyaránt találkozhatunk a Török riviérán. A Török Riviéra strandjai ezért is olyan változatosak. A török riviéra ezek mellet számos élvezetes rafting túrával is várja az idelátogató turistákat.A Török Riviéra többnél több meglepetést tartogat az idelátogatóknak a konyhában is. A kulcsszó általában a török konyhán: „ Éhes gyomor nem marad”. A legtöbb étel a török riviérán könnyű és így nyugodtan lehet belőle szedni és nem fekszik meg a gyomrot. A Török Riviéra egyik közkedvelt könnyű étele a dolmák, melyek a fokhagymamártással és paradicsomszósszal töltött zöldségek. Összefoglalva a Török Riviéra minden téren a legjobb turistahelyek egyike. Fejlett magas szintű kultúra, kedves emberek, mesés tengerpartok, csodás erdők és helyek, pompázó szállodák, szórakozási lehetőségek és vendégszeretet várja a török riviéra látogatóit. Végezetül köszönöm, hogy elolvastad a cikkemet és ha tetszett akkor ajánld ismerőseidnek is, valamint, ha egy élményekben gazdag nyaralásra vágysz, a Török Riviéra a legjobb választás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése